WEDSTRIJD ZVK Proost Lier - ZVK Meeuwen  5 - 4  (3-2)

DATUM 03-02-2017  21:15

DOELPUNTEN 1' Durakovic 1-0, 9' Van Kort 2-0, 16' Bahci 2-1, 17' Boukhari 3-1, 18' Lahcen Aabbou 3-2, 22' Putzeys 3-3, 25' Van Kort 4-3, 28' Bosmans 4-4, 39' Kasmi 5-4.

VERSLAG ZVK Meeuwen mist voor de verplaatsing naar Proost Lier doelman Meyers (lies) en El Idrissi (enkel), Knevels komt terug uit schorsing.

De wedstrijd start slecht voor Meeuwen, doelman Monnissen wordt niet de tijd gegund om zich in de wedstrijd te spelen, want na 30 seconden knalt Duracovic van ver de bal staalhard binnen. Meeuwen moet het spel nu ondergaan en de thuisploeg wil doordrukken. Geleidelijk aan herpakt Meeuwen zich en komt terug in de wedstrijd. Na 9 minuten kan Van Kort, Bosmans de bal ontfutselen en alleen op de doelman afgaan, het staat 2-0. Wie denkt dat Meeuwen nu naar de slachtbank geleid wordt heeft het echter mis. Ze herstellen het evenwicht en Lier heeft tot grote frustatie van hun coach Schapmans, vele fouten nodig. Met nog 8 minuten te spelen staan ze reeds op 5 fouten en Meeuwen op 0. Meeuwen speelt een aantal man-meer situaties slecht uit, tot Bahci zijn man passeert en laag de aansluitingstreffer binnen knalt. Meeuwen wil nog voor de rust de bordjes terug in evenwicht brengen. Putzeys recupereert een bal en wordt in de tegenaanval duidelijk vastgehouden, maar de scheidsrechters laten begaan, dit is de eerste situatie waarop Schapmans geen reactie voor de scheidsrechter in petto heeft. Als Boukhari dan plots een zee van ruimte krijgt staat de marge terug op 2 doelpunten. Toch vecht Meeuwen nog terug en Lahcen Aabbou kan nog in dezelfde minuut tegen scoren, we gaan rusten met een verdiende voorsprong voor Lier van 3-2.

Meeuwen komt goed uit de kleedkamer en neemt het initiatief. In de 22e minuut wordt een onterechte strafschop gefloten voor vermeend handspel. Putzeys neemt het cadeau aan en de stand is terug in evenwicht. Het spel gaat nu snel op en neer met 2 ploegen die voluit voor de overwinning gaan. Putzeys gaat alleen op Mageren af, maar de thuisdoelman redt deze poging. Aan de andere zijde valt dan een vermijdbaar doelpunt, Van Kort kan de bal tussen Peeters en Monnissen binnen tikken. Weer is Meeuwen op achtervolgen aangewezen, en weer nemen ze het heft in handen. Bosmans rukt op, schakelt zijn tegenstrever uit en knalt laag binnen, opnieuw een gelijke stand. Als Bahci enkele minuten later in eigen doelgebied de bal verliest heeft Meeuwen geluk dat de bal op de paal belandt. Meeuwen wil absoluut de 3 punten en gaat nog een versnelling hoger spelen. maar Lier is gevaarlijk op de tegenaanval en raakt op 5 minuten van het einde nog de paal. De volgende minuten komt voornamelijk doelman Mageren uitdrukkelijk in beeld. Binnen de 3 minuten pareert hij knap pgingen van Bosmans (2x), Nelis en Putzeys. De spanning is te snijden met 2 ploegen die ook nog op 5 fouten staan. Met nog 1min 30 te spelen brengt Kasmi Lier alsnog op voorsprong. Meeuwen probeert nog met vliegende keeper. Op 3 seconden van het einde wordt een poging van Lahcen Aabbou duidelijk met de hand gekeerd, maar de scheidsrechters die de hele wedstrijd onder druk werden gezet door de plaatselijke coach durfden hun verantwoordelijkheid niet meer nemen, en zo blijft Meeuwen weer met lege handen achter.

Dit is al de zoveelste wedstrijd van het seizoen waarin er meer in zat, en waar we ook meer verdienden maar het toch net niet lukt. Toch moet ik de spelers en technische staff feliciteren dat ze telkens weer terug vechten na een achterstand en alles blijven geven om het behoud veilig te stellen.